10 טיפים לקראת טיפולי פוריות / הפריה חוץ גופית ולקראת הריון
- לפני התחלת הטיפול והערכה של מצב הפוריות שלך ( ושל בן הזוג שלך ) ושל מצבך הבריאותי , חשוב להכין את גופך לקראת טיפולי פריון והריון.
- עליך לבצע בדיקות דם לפני התחלת הטיפול. גשי לרופא המשפחה . שימי לב למועדי הבדיקות. הביאי איתך פנקס חיסונים והשלימי חיסונים , רצוי לפני ההריון.
- גשי לרופא נשים לביצוע בדיקה שגרתית של משטח צוואר הרחם (PAP).
- לפני טיפולי פריון כדאי לוודא שבדיקת שד תקינה. גשי לכירורג שד לבדיקה.
- ע”מ להגדיל את הסיכויים ללידת תינוק בריא , מומלץ לעשות בדיקות גנטיות שגרתיות. מומלץ לפנות לייעוץ גנטי , על מנת לקבל המלצה לבדיקות הגנטיות המתאימות לך ולבן זוגך.
- מומלץ להתחיל לקחת טבלית אחת ליום של חומצה פולית , במינון של 400 מיקרוגרם שלושה חודשים לפני הריון . אם אינך נוטלת עדין התחילי מיד. במצבים מסוימים ימליץ לך הרופא לקחת מינון גבוה יותר. לאחרונה מתחזקת הדעה שיש חשיבות בנטילת אומגה 3.
- עישון מזיק לביצית ולזרע ובעל השפעה שלילית מוכחת על הפריון. חשוב להפסיק לעשן ולהימנע ככל האפשר מעישון פאסיבי. רצוי גם להתייחס לסביבת העבודה והסיכונים האפשריים להריון.
- הימנעי ממשקאות עתירי סוכר, “דיאט” וצבעי מאכל. המעיטי בשתיית.
- קפה , (כוס עד שתיים ליום). הימנעי משתית אלכוהול ומשימוש בסמים.
- הקפידי על כלכלה מגוונת הכוללת מוצרים ראשוניים כגון פירות וירקות , מוצרי חלב ומוצרי בשר. הימנעי מאכילת מזונות מורכבים המכילים צבעי מאכל חומרי טעם וריח תוספים שונים וכו´
- מחקרים רבים הראו ירידה ב-% ההריונות במצבי של השמנת יתר וירידה במשקל בעלת תוצאות חיוביות אם יש לך עודף משקל , מומלץ מאד לפנות לדיאטנית ולקבל הנחיות לדיאטה מבוקרת כדי לרדת במשקל. פעילות גופנית שגרתית מאד מומלצת ובעל אפקט מעולה על בריאותך הנפשית והפיזית.
- אם יש לך ממחלה כרונית או אם את נוטלת טיפול תרופתי קבוע , יש לבצע הערכה ואיזון של המחלה והטיפול , לפני תחילת טיפולי הפוריות.